Blogg

Creative ideeen van vervoeren komen tot leven!

Vrijwel iedereen kent Marktplaats, het grootste online handelsplatform waar Nederlanders massaal spullen op kopen en verkopen. Super handig! Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om iets te kopen op een (online) veiling? Veel mensen denken bij een veiling aan peperdure kunstveilingen bij Christie’s en Sotheby’s, maar er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden voor de normale consument.

 

Wat koop je op een veiling?


De producten die worden aangeboden op veilingen lopen zeer uiteen. Designlampen, wasmachines, maar ook kleding, tuinslangen, meubels en noem maar op. Doordat veilingen nog relatief onbekend zijn onder consumenten heb je de kans om iets moois voor een prikkie te kopen. Zeker bij duurdere aankopen zoals meubels, apparatuur of elektronica kan een veiling erg voordelig zijn. Je kunt ook je eigen spullen laten veilen. Heb jij nog een uniek object of een zolder vol met spullen? Neem contact op met de veilinghuizen voor de mogelijkheden.

 

Hoe werkt het?


Het is vrij eenvoudig. Je registreert je bij de betreffende veilingsite en vervolgens kun je een bod uitbrengen. Je kunt bieden wat je wilt bieden, als het maar hoger is dan het vorige bod. Zo kun je een maximumbedrag voor jezelf bepalen en betaal je uiteindelijk nooit meer dan wat je wilt betalen. Soms zijn er wel biedstappen, wat betekent dat wanneer je overbiedt, je met een minimumbedrag over het laatste bod moet gaan.

 

Begrippen


Een paar begrippen die wellicht handig zijn om te weten voordat je op een veilingsite komt:\

Kavel: het voorwerp dat geveild wordt en uiteindelijk aan één koper wordt toegekend. Ieder kavel heeft ook een kavelnummer.\

Kavellijst of catalogus: In de kavellijst vind je alle kavels en een korte omschrijving van de kavel.\

Kijkdagen: dagen dat je kan gaan kijken naar de veilingobjecten. Bij online veilingen zijn er geen kijkdagen.

 

Ophalen of bezorgen van online veilingen ?


Ben jij de hoogste bieder? Dan wordt de kavel aan je toegewezen. Vaak moet je de spullen zelf ophalen op de veilinglocatie. Met Brenger kun je het laten ophalen en bij je thuis laten bezorgen.

Je kunt bij het plaatsen van een opdracht op www.eurostarslogistics.eu

En specifiek aangeven dat het om een veilingobject gaat.

Ook is het belangerijk dat je de juiste ophaaldatum aan de koeriersdienst van Eurostars Logistics door geeft.

En tot slot voeg je de factuur van de onlineveiling in de bijlage van het formulier en je krijgt een bevestiging retour !

 

Hieronder hebben we een aantal veilingen opgesomd waar je als particulier op spullen kunt bieden!

 

BVA Auctions 

 

Wekelijks zijn hier nieuwe veilingen te vinden in opdracht van ondernemers, leasemaatschappijen, banken en curatoren. Maar ook kun je er geregeld verzamelingen, nalatenschappen en overtollige voorraden vinden.
https://www.bva-auctions.com/

 

 

Online Veilingmeester


Wekelijks zijn hier nieuwe veilingen te vinden in opdracht van ondernemers, leasemaatschappijen, banken en curatoren. Maar ook kun je er geregeld verzamelingen, nalatenschappen en overtollige voorraden vinden.
https://www.onlineveilingmeester.nl/

 

Troostwijk Veilingen

 

Troostwijk zit al sinds 1930 in de veilingen. Zij focussen zich voornamelijk op industriële goederen (zoals machines) door heel Europa. Maar ook bedrijfsinventarissen kunnen geveild worden, waardoor er voor consumenten ook nog leuke spullen te vinden zijn!
https://www.troostwijkauctions.com/nl/

 

Catawiki


Dit is een veilinghuis dat bijzondere objecten beschikbaar wilt maken voor iedereen. Er worden wekelijks duizenden zeldzame, unieke objecten aangeboden. Je kunt hier ook een veilingalert instellen zodat je als eerst op de hoogte bent als het specifieke object waar jij naar op zoek bent wordt aangeboden. Erg handig voor verzamelaars ;)
https://www.catawiki.nl/